Exqui.City18 Електрично возило

Новото BRT-возило (Bus Rapid Transit) од Ван Хоол, наречено Exqui.City, е комбинација
на флексибилноста на автобус и ефикасноста на трамвај. Навистина
префинет начин на патување. Сигурно возило со префинет
дизајн, коешто може да биде интегрирано во инфраструктура на високо ниво,
комбинирајќи висококомерцијална брзина на услуга со луксузна
удобност.

 

КАРАКТЕРИСТИКИ

Должина
18610 мм
Висина
3300 мм
Ширина
2550 мм
Број на места за седење
46
Основа на тркалата
6600 / 4910 мм
Предна структура
1900 мм
Задна структура
3400 мм
висина за влез
330 мм
Висина за стоење
2280 мм
Погонска линија
Погонски мотор со перманентен магнет
2 x Siemens PEM-1DB2016 160 kW