Exqui.City24 Електрично возило

Ова „BRT“ возило (Bus Rapid Transit) е комбинација на флексибилноста на автобус и ефикасноста на трамвај и е одличен пример за висококвалитетен јавен превоз. Ние имаме визија за јавниот превоз низ град, а Exqui.City ја отсликува таа визија.

КАРАКТЕРИСТИКИ

Должина
23820 мм
Висина
3300 мм
Ширина
2550 мм
Број на места за седење
61
Основа на тркалата
6600 / 6710 / 6710 мм
Предна структура
1900 мм
Задна структура
1900 мм
висина за влез
330 мм
Висина за стоење
2280 мм
Погонска линија
Погонски мотор со перманентен магнет
2 x Siemens PEM-1DB2016 160 kW