CX45E

За Американскиот пазар

Американскиот пазар со своите специфични прописи бара посебни типови возила. За таа цел, развиваме и комерцијализираме стандардни автобуси, меѓуградски автобуси и двокатни автобуси, во тесна соработка со нашиот ексклузивен дистрибутер ABC Companies.

 

КАРАКТЕРИСТИКИ

Должина
13895 мм
Висина
3505 мм
Ширина
2590 мм
Број на места за седење
56
Макс. големина на багажниот простор
5.18 м³
Основа на тркалата
7735 мм
Предна структура
1890 мм
Задна структура
2800 мм
Погонска линија
Мотор
Siemens PEM
Тип
Синхрон мотор со перманентен магнет
Номинална моќност
308 kW
Максимална моќност
360 kW
Максимален вртежен момент
424 Nm @ 0-700 rpm
Номинален напон
700 VDC
Систем за складирање на енергија
Батерии
LTO батерии
Вкупен капацитет на складирање
676 kWh
Систем за ладење на батеријата
Ладење со вода
Влез за полнење
Стандарден CCS-1 DC брз полнач