TDX17 Altano

Поим за привлечност

Називот на овој тип на патнички автобус „Алтано“ се однесува на неговата најистакната карактеристика, имено висината на багажниот простор („алтус“ значи високо). Ова триосовинско возило постои во следните должини: 13.20м, 14.04м и 15м. Овој висококатен автобус ги има типичните карактеристики од ТDХ-серијата: цврсто подвозје, солдина, безбедна конструкција против превртување, ергономска шалтабла со централно поставен ЛЦД-екран и вградена климатизација.

СПЕЦИФИКАЦИИ

Кујна

 

 

Приватност

 

 

Цврсто

 

 

КАРАКТЕРИСТИКИ

Должина
13200 мм
Висина
3730 mm
Ширина
2550 мм
Број на места за седење
63+1+1
Макс. големина на багажниот простор
12.31 м³
Основа на тркалата
6160/1300 мм
Предна структура
2740 мм
Задна структура
3000 мм
Погонска линија
Мотор
DAF Euro 6 NG
Тип
MX 13
Волумен на цилиндар
12900 см³
Моќност
355 kW / 2500 Nm
Стандардна менувачка кутија
ZF Traxon
Систем за полнење воздух
Variable Geometry Turbo + intercooling
Број на цилиндри
6
Погонска линија 2
Мотор
DAF Euro 6 NG
Тип
MX 13
Волумен на цилиндар
12900 см³
Моќност
390 kW / 2600 Nm
Стандардна менувачка кутија
ZF Traxon
Систем за полнење воздух
Variable Geometry Turbo + intercooling
Број на цилиндри
6
Систем
EBS / ESC
Стандардно
Ограничувач на брзина
Стандардно
Темпомат
Стандардно
FSD
Стандардно
ACC
Стандардно
AEBS
Стандардно
LDW
Стандардно
Опционална менувачка кутија
Тип
Allison T525R
Гуми
TPMS (систем за надзор на притисокот во гумите)
Опционално