А-серија

Градот, што го нуди
Ван Хоол.

Обновен, иновативен јавен превоз, 100% со нула емисија.

Ниеден автобус кој ја напуштува фабриката веќе нема да испушти CO2 или други гасови. Така помагаме Вашиот возен парк да стане позелен. Затоа нашата А-серија ја нудиме со три различни зелени погонски системи: со електричен погон со батерија, со горивна
ќелија
и како тролејбус.

На тој начин Вие ќе бидете подготвени за позелена иднина на нашата планета.

 

Чист и самоуверен дизајн.

Автобус за сигурно патување.

 • Дизајнот е безвременски со рамномерни сразмери и мазни линии.
 • Континуираниот дизајн дава чувство на безбедност и сигурност.
 • Предницата е заоблена и аеродинамична и има самоуверен изглед.
 • Страниците се рамни и едноставни со многу простор за натписи.
 • Задницата е чиста и еднообразна со големо стакло кое обезбедува да влезе доволна светлина внатре.

Автобус кој е во хармонија со својата околина.

Автобус за подобри услови за живеење.

 • Поради тивкото работење и мирните форми автобусот може да се вклопи во секоја околина.
 • Мазните контури на автобусот му даваат љубезен и доверлив изглед.

Удобност за сите внатре.

Автобус во кој патникот се чувствува безбедно.

 • Внатрешноста е пријатна со мазни форми и одоколу влегува мнгоу светлина.
 • Светлиот плафон и светлите страници создаваат чувство на отвореност.
 • Уникатната климатизација и прилагодливото осветлување даваат чувство на удобност.
 • Квалитетните материјали и прецизното завршување го прикажуваат високиот квалитет.

Удобност за сите внатре.

Автобус во кој човекот зазема централно место.

 • Автобусот е наменет за сите и затоа обезбедува лесен пристап за сите патници.
 • Добро осмислената внатрешност обезбедува лесно движење во возилото и дава чувство на отвореност.
 • Распределбата на внатрешноста на патниците им овозможува да изберат меѓу приватност и интеракција.
 • Седиштата без ногалки обезбедуваат многу простор за нозете и го олеснуваат чистењето на подот.
 • Платформата е лесно пристапна и има безбедни потпирачи и така креира простор и можност за држење за сите.

 

 

Ергономско место за работа.

Автобус во кој возачот може да работи безбедно и ефикасно.

 • Ергономската кабина има подеслива шалтабла и е опремена со повеќе места за складирање.
 • Тесните предни столбови го намалуваат опсегот на мртвиот агол.
 • Одлично осмислениот изглед на шалтаблата обезбедува веднаш да се прочитаат податоците, дури и ноќе.
 • Интегрираните безбедносни системи го поддржуваат возачот.
 • Одвоената кабина на возачот му обезбедува заштита и спокој, а истовремено транспарентна комуникација со патниците и околината.