За Ван Хоол

Ван Хоoл постои од 1947 година. Тоа што важеше тогаш, важи и до ден денес: транспортот сѐ уште е нашата страст, а технолошките иновации се нашиот постојан двигател. Тоа е општо познато, не само во Белгија, туку и во целиот свет. Ние создаваме револуционерни решенија кои ги воодушевуваат клиентите и го отвораат патот кон иднината.

Квалитет, безбедност и флексибилност. Тоа е она за што се залагаме и кое можете да го почувствувате во сè што правиме и прoизведуваме. Ниту еден предизвик не е преголем за нас. Ниту еден детаљ не пропуштаме. Како вистински пионери, се осмелуваме да гледаме напред и да ги поместуваме нашите граници. Кој е резултатот? Денес, нашата групација е меѓународен лидер во развојот на технолошки иновативни градски и патнички автобуси како и индустриски возила. Ван Хоол е синоним за совршено мајсторство, воспоставен стандард за одржливи транспортни решенија.

Van Hool. Leading the way.

Во јули 2012 година беше поставен камен-темелник кој го означи почетокот на изградбата на фабриката Ван Хоол Македонија во Технолошко индустриската развојна зона Скопје2 во Бунарџик. Првиот произведен автобус ја напушти фабриката на 15 октомври 2013 година, со што Ван Хоол ја врати традицијата на автобуската индустрија во земјата.

Големото искуство на вработените во производството на квалитетни автобуси кои се произведувале во Македонија во минатото, образованието на младите генерации во техничките училишта и одличните македонски универзитети се основата на квалитетот во производниот процес.

Денес повеќе од 1300 вработени работат во фабриката со површина од 78.000 м2, произведувајќи автобуси за пребирливите, со почитување на строгите стандарди и критериуми на европските и северноамериканските пазари. Од самиот почеток Ван Хоол Македонија постојано вложува напори дел од своите вградени компоненти да ги обезбеди од локални извори. Денес Ван Хоол е сериозен партнер на повеќе од 20 домашни фирми, а во повеќето од нив самата компанија има вложено во нивното знаење со цел да им помогне да станат добавувачи на врвна светски позната компанија.

Повеќе од 75 години искуство

Ван Хоол има богата историја. Фирмата запонча во 1947г. и оттогаш нашето име стана синоним за квалитет, сигурност и многу прецизно завршување. Нашата стручност и желбата за иновација уште секој ден водат кон нови решенија.

Дали на пример знаете дека ние бевме првиот производител на градски автобуси со низок под? Дека делумно беше наша заслуга што водородниот автобус стана употреблив? И дека нашиот TDX25E е првиот двокатен патнички автобус во светот со електрична батерија?

Дури по повеќе од 75 години се уште сме пионери… го водиме патот кон иднината.

Happy people on a Van Hool-coach

Движен од луѓе

Покрај технологијата нашите луѓе се силата на нашата организација. Секое возило се развива од луѓе со страст за квалитет. Благодарејќи на нивната стручност, креативност и стремеж кон иновативност нашите производи се истакнуваат и нашите клиенти се желни да соработуваат со нас.

Правна& Корпоративна општествена одговорност

Тука можете да ги пронајдете сите наши документи во врска со собирање податоци, законски регулативи,..

Продолжете