ExquiCity18 Тролејбус

Иднината на јавниот превоз

Ова „BRT“ возило (Bus Rapid Transit) е комбинација на флексибилноста на автобус и ефикасноста на трамвај и е одличен пример за висококвалитетен јавен превоз. Ние имаме визија за јавниот превоз низ град, а Exqui.City ја отсликува таа визија.

КАРАКТЕРИСТИКИ

Должина
18610 мм
Висина
3680 мм
Ширина
2550 мм
Број на места за седење
41
Основа на тркалата
6600 / 6710 мм
Предна структура
1900 мм
Задна структура
3400 мм
висина за влез
340 мм
Висина за стоење
2280 мм
Погонска линија
Погонски мотор со перманентен магнет
2 x Kiepe TSA TMF 160 kW
Погонски систем
Kiepe