Exqui.City24 Fuel Cell (со горивна ќелија)

Ова „BRT“ возило (Bus Rapid Transit) е комбинација на флексибилноста на автобус и ефикасноста на трамвај и е одличен пример за висококвалитетен јавен превоз. Ние имаме визија за јавниот превоз низ град, а Exqui.City ја отсликува таа визија.

 

КАРАКТЕРИСТИКИ

Должина
23820 мм
Висина
3300 мм
Ширина
2550 мм
Број на места за седење
60
Основа на тркалата
6600 / 6710 / 6710 мм
Предна структура
1900 мм
Задна структура
1900 мм
висина за влез
330 мм
Висина за стоење
2280 мм
Погонска линија
Мотор
Ballard Fuel Cell (горивна ќелија)
Тип
Velocity HD100
Погонски мотор со перманентен магнет
2 x Siemens PEM-1DB2016 160 kW