7м82

Најистакната шасија за цистерна

Шасија специјално дизајнирана за транспорт на цистерна од 20’ или цистерни од 7м15 или од 7м82.
Добро омислениот дизајн и употребата на висококвалитетни материјали резултираат во цврста шасија со многу ниска сопствена тежина.
Отворената задница и ниската скаличка ја прават оваа шасија многу ергономска, едноставна за употреба и безбедна за возачот.
Со своето долгогодишно искуство во оваа област и во својство на производител на цистерни Ван Хоол ја дизајнираше оваа шасија заедно со неколку од големите играчи на пазарот. Во меѓувреме оваа шасија веќе со децении е референтната точка на пазарот за такви шасии.