EX15M

Крајно ефикасно

Современиот патник заслужува оптимална удобност и чувство на безбедност за време на долги патувања. Кратки релации и редовни линиски релации бараат флексибилност и возила лесни за одржување. За денешниот оператор е голем предизвик сето тоа да се оствари на еколошки и економски одговорен начин, ефикасно и со елеганција.

 

СПЕЦИФИКАЦИИ

Удобност

 

 

 

Голем багажен простор

 

 

Поливалентност

 

 

КАРАКТЕРИСТИКИ

Должина
12480 мм
Висина
3675 мм
Ширина
2550 мм
Број на места за седење
55+1+1
Макс. големина на багажниот простор
8.82 м³
Основа на тркалата
6130 мм
Предна структура
2890 мм
Задна структура
3460 мм
Погонска линија
Мотор
DAF Euro 6 NG
Тип
MX 11
Моќност
300 kW / 2100 Nm
Стандардна менувачка кутија
ZF Traxon
Систем за полнење воздух
Variable Geometry Turbo + intercooling
Број на цилиндри
6
Погонска линија 2
Мотор
DAF Euro 6 NG
Тип
MX 11
Моќност
330 kW / 2300 Nm
Стандардна менувачка кутија
ZF Traxon
Систем за полнење воздух
Variable Geometry Turbo + intercooling
Број на цилиндри
6
Систем
EBS3
Стандардно
AEBS
Стандардно
EBS / ESC
Стандардно
ABS
Стандардно
FSD
Стандардно
ниво на автоматска суспензија
Стандардно
Резервоар за гориво
резервоар за гориво од 400Л
Стандардно
Резервоар за АдБлу од 63Л
Стандардно
Опционална менувачка кутија
Тип
ZF Ecolife
Тип
Allison T450R