EX17H

Крајно ефикасно

Современиот патник заслужува оптимална удобност и чувство на безбедност за време на долги патувања. Кратки релации и редовни линиски релации бараат флексибилност и возила лесни за одржување. За денешниот оператор е голем предизвик сето тоа да се оствари на еколошки и економски одговорен начин, ефикасно и со елеганција.

 

СПЕЦИФИКАЦИИ

Капацитет

 

 

 

Голем багажен простор

 

 

VIP

 

 

КАРАКТЕРИСТИКИ

Должина
14220 мм
Висина
3805 мм
Ширина
2550 мм
Број на места за седење
65+1+1
Макс. големина на багажниот простор
14.58 м³
Основа на тркалата
6700 / 1300 мм
Предна структура
2890 мм
Задна структура
3330 мм
Погонска линија
Мотор
DAF Euro 6 NG
Тип
MX 13
Моќност
355 kW / 2500 Nm
Стандардна менувачка кутија
ZF Traxon
Систем за полнење воздух
Variable Geometry Turbo + intercooling
Број на цилиндри
6
Опционална менувачка кутија
Тип
Allison T525R
Систем
EBS3
Стандардно
AEBS
Стандардно
EBS / ESC
Стандардно
ABS
Стандардно
FSD
Стандардно
ниво на автоматска суспензија
Стандардно