CX35

За Американскиот пазар

Американскиот пазар со своите специфични прописи бара посебни типови возила. За таа цел, развиваме и комерцијализираме стандардни автобуси, меѓуградски автобуси и двокатни автобуси, во тесна соработка со нашиот ексклузивен дистрибутер ABC Companies.

 

КАРАКТЕРИСТИКИ

Должина
10845 мм
Висина
3505 мм
Ширина
2590 мм
Број на места за седење
38
Макс. големина на багажниот простор
7.97 м³
Основа на тркалата
5685 мм
Предна структура
1890 мм
Задна структура
3100 мм
Погонска линија
Мотор
Cummins
Тип
L9
Волумен на цилиндар
8900 см³
Моќност
345 BHP / 1900 rpm
Стандардна менувачка кутија
Allison WT B500
Систем за полнење воздух
Variable Geometry Turbo + intercooling
Број на цилиндри
6
Систем
ABS
Стандардно
Ограничувач на брзина
Стандардно
Темпомат
Стандардно
LDW
Стандардно
Резервоар за гориво
Згреен филтер за гориво
Стандардно
Резервоар за гориво од 662Л
Стандардно
Резервоар за АдБлу од 72Л
Стандардно
Капацитет на патници
40-50