TDX25 Astromega САД

За Американскиот пазар

Американскиот пазар со своите специфични прописи бара посебни типови возила. За таа цел, развиваме и комерцијализираме стандардни автобуси, меѓуградски автобуси и двокатни автобуси, во тесна соработка со нашиот ексклузивен дистрибутер ABC Companies.

 

КАРАКТЕРИСТИКИ

Должина
13520 мм
Висина
3990 мм
Ширина
2590 мм
Број на места за седење
81
Макс. големина на багажниот простор
7.9 м³
Основа на тркалата
6360 мм
Предна структура
2655 мм
Задна структура
3205 мм
Погонска линија
Мотор
DAF Euro 6 NG
Тип
X12
Волумен на цилиндар
11800 см³
Моќност
425 BHP / 1800 rpm
Стандардна менувачка кутија
Allison WT B500R
Систем за полнење воздух
Variable Geometry Turbo + intercooling
Број на цилиндри
6
Систем
ABS
Стандардно
Ограничувач на брзина
Стандардно
Темпомат
Стандардно
LDW
Стандардно
Резервоар за гориво
Згреен филтер за гориво
Стандардно
резервоар за гориво од 920Л
Стандардно
Резервоар за АдБлу од 72Л
Стандардно
Гуми
TPMS (систем за надзор на притисокот во гумите)
Стандардно